Hoppa till innehållet


Åland 2011

Åland 11-12/6 2011

 

I arla morgonstund räknades scootrarna in på statoilmacken vid frescati. Plötsligt panik. Göran N rapporterade om punka i höjd med wennergren-center. Hade vi en 27:ans fasta nyckel? Alla rotade runt. Naturligtvis hade ingen nån sådan. Men vänta lite. Räcker det inte med att skruva av själva fälgen? Nya telefonsamtal till gänget vid wennergren. Och, jajust det ja…. Till slut dök Jenny och Göran upp med Mats Kola från Nykvarn.

Kvart i sju släppte vi kopplingarna och drog iväg i solskenet på nästan tomma vägar. Nästan framme i åkerberga tog david med oss på ett litet ärevarv i ett spöklikt industriområde. Men snart hittade vi fram till Jonas M som tappert väntat vid McDonalds i en timme. Så iväg med hela ligan igen. Frisk gas och gott humör nästan hela vägen till kappelskär. Kanske lite väl frisk gas på Antons hoj. I ett tappert försök att köra ikapp, så tappade scootern plötsligt kompet. Stekhet cylinder, dåligt komp och dryga milen kvar till färjeläget. Vad göra? Kort samtal till Agneta som skulle ta deras bil till färjeläget.  Vi stuvade in den olycksdrabbade scootern som sedan fick sjuktransport.

Vi trodde alla att Elenor och Ronnie redan skulle stå och vänta på oss. Men som vanligt dök Eskilstunas mästa scooterister upp lagom till avgång. Mystiska berättelser började florera. Ronnie i Rimbo på nattsvart mack med en scooter som bara vägrade starta. Raggare som började kretsa allt närmare vår vän som i ren desperation börjat fundera på att helt enkelt gå upp i skogen för att sova. Scootern vägrade starta trots en monumental felsökning. Men just när allt kändes som mörkast och raggarna nu var hotfullt nära, så fick Ronnie en ingivelse att kolla stiftet. Och trot eller ej, men där var felet. Av alla ras och problem vi noterat kan vi nu även bocka av ; LOPPA PÅ STIFTET. Härligt Ronnie!!

Färjeturen var som vanligt ganska trist. Vissa bunkrade taxfreedricka. Andra käkade plastinpackade mackor från samma leverantör som gamla fina SJ har.

Framme i Mariehamn gjorde vi oss redo för att köra till Hotellet. Nånstans i hamnen skulle det ligga. Vi gasade iväg och fick precis in tvåan när vi plötsligt var framme. Hotell Adlon skulle husera årets upplaga av festglada scooterister. Tiden står nästa still på Åland och detta hotell var inget undantag. En härlig stämning med mörka heltäckningsmattor och grönbetsad furufrossa.

Eftersom alla ville ut på rideout så fick vår ciceron Marcus Quarnström leda oss på fina vägar till Eckerö och det gamla posthuset. Kaffe och bad stod på agendan. Men snart fick vissa nog och med öl i sinnet och stum gas bar det av tillbaka till hotellet. Sedvanligt häng med öl i nypan runt dagens ras. Ett tändstift som skimrade av aluminium skvallrade om orsaken. Och visst var det kolven. Antons kolväventyr fortsätter helt enkelt.

Bubbel och rosévin gjorde oss glada och tillräckligt starka att våga oss ut på byn. Solen stekte och uteserveringen på akterdäcket på den lilla ångbåten var ett utmärkt ställe för middag. Efter detta fortsatte man till nästa uteservering.

Marcus ledde oss med samma trygga och fasta hand även under kvällens äventyr som han gjort på dan. Trots det blev kvällen sen för de flesta.

Och sen var det morgon och frukost. Och väntan på båten.  Ute på havet gick åskan, Vissa var mer slitna än andra. Allt var med andra ord precis som det ska va. En sen frukost eller lunch på båten medan ovädret drog förbi på behörigt avstånd.

I kappelskär tog vi adjö av Ronnie och Elenor som tog korta vägen hem. Vi andra hade superfin körning framför oss. Men var inte hemvägen betydligt kurvigare? Eller längre? Och smalare? Jaja. till slut dock lyckligt hemma.

Dessa personer gjorde Åland 2011 ; Anton och Agneta, Kostas och Johanna, Jenny och Göran, Ronny och Åsa, Ronnie och Elenor, Anna, Göran, Mats, Jonas M, Christoffer, Christian och David som styrt upp det hela . Och förståss Marcus på Åland.

 

Postad i Senaste nytt.