Hoppa till innehållet


Scooterpremiär Stockholm 2004

Rekord…

Alla gillar ju rekord, och Stockholms scooterister är inget undantag. Den 15:e maj var det dags för årets scooterpremiär. Det blev rekord, igen!!! 82 scootrar deltog under eftermiddagen. Lc Sthlm tackar alla som deltog.
Det som tilldrog sig var följande: Runt 12 började hojarna flockas vid Wennergren center. Strax därefter bar det av.

-Men vänta nu, vad händer. Vi åker ju ut från stan!?

Just det. Vi som arrangörer kände att det var dags att göra nåt nytt, efter att ha kört i samma rutt i fem år. Vi åkte ut till Norra Djurgården och körde en scooter-quiz. En enkel tipspromenad på scooter. Med enkel menade jag körningen och inte frågorna. Två kluriga killar i klubben hade gett sig fan på att det inte skulle gå för enkelt… Även de mest allmänbildade inom scootrar gick bet på några av frågorna. Delad förstaplats gick till Thomas Stenbäck och Jörgen Bergfors med vardera 8 av 10 rätt. Bland priserna fanns bl,a presentkort från EHR Motor, Casa Lambretta och skivor från Nitty Gritty. Under tiden fanns fikabord uppställda. När det sista ekipaget tagit sig igenom banan var det dags för den stora kortegen genom stan.

Som vanligt vreds det på ett och annat huvud, näsor rynkades (vissa har ju inte förstånd att uppskatta tvåtaktsrök) och bilar tutade. Vårt mål var Tantogården på söder. Där delades priserna ut och SSK värvade medlemmar. SSK hade även sponsrat med en Lambrettaklocka som gick till Henrik Jakobsson för snyggaste scooter. En Lambretta SX 200.

På kvällen bjöds det upp till dans på Tantogården. Klubbmadlemmarna spelade skivor och live spelade Hell on Wheels och The Dee-Rangers. De som inte fick nog av det bjöds på efterfest hos Skrotens MC i Hammarbyhamnen. En heldag som inte gick av för hackor. På söndagen efter låg Stockholm tyst och öde. Mitt huvud bankade, förmodligen på grund av alla avgaser jag andats in dagen innan.

Stort tack till våra generösa sponsorer: EHR Motor, Casa Lambretta Scandinavia och Nitty Gritty Records.