Hoppa till innehållet


Euro-Lambretta Jamboree Schweiz 2001

Årets höjdpunkt för Europas alla Lambrettister arrangerades av Lambretta Club Swiss och gick av stapeln den 15 – 17 juni i en liten stad som heter Langenthal, ungefär mitt i Schweiz. Den svenska delegationen bestod av Jocke, Marcello, Bosse, Patricia & Tom från LC Stockholm, Göran och Jenny från LC Göteborg samt Olof, Ingrid, Magnus, Jessica, Gert & Elisabeth från LC Malmö. Allt som allt således 13 svenska vikingar på plats för att bära vår fana högt.

Ca 400 Lambrettister från hela Europa var på plats och givetvis störst delegationer från England, Tyskland och Frankrike. Under de tre dagarna kördes det mycket Lambretta, vägarna i Schweiz går upp, upp, upp, upp och sedan ner, ner, ner och ner vilket gjorde utfärderna väldigt spännande. Det besöktes bla ett Lambretta museum och en ostfabrik och fikades lite här och där. Superb körning och vädret, ja vädret kunde ju varit lite bättre, det regnade ju en hel del.

Lördag kväll var det traditionsenlig gala-middag och vår man, Bo-Martin Jörnemark representerade de gul-blåa uppe på scenen och delade ut -the elk of the year- som tack till arrangörerna. Det bjöds på underhållning i form av folkdansuppvisnig och sedan blev det disco. Den inhyrda schweiziska DJ med läderbrallor som hade en förkärlek till Modern Talking etc blev dock snabbt utbytt mot en rund engelsman som lade på 7″ vinyler med go soul och sedan var golvet fullt resten av den kvällen.

På söndag morgon skulle customshowen avgöras och vi trodde alla att Gert skulle kamma hem priset för snyggast serie 1:a men fick tyvärr se sig slagen av en maskin som underligt nog ägdes av en kompis till arrangörerna, hmm gick det där rätt till? Gerts maskin var helt klart snyggare enligt de flesta, dock tyckte således juryn annorlunda.

Hemåt igen på slingriga alpvägar och se nu kom solen, härligt. Väl framme i Travemunde på måndagseftermiddagen kunde man skölja ner vägdammet med -ein grosse- och summera upp helgen: perfekt!!!

Tack till Lambretta Club Swiss och Bosse som samordnade det hela.

Olof Fransson