Hoppa till innehållet


Scooterns dag 3 oktober 2009

Det var kallt, solen orkade knappt tina frosten på sadeln. Men då vi till och med fått in en notis i DN om Scooterns dag och hade fått plats i Kungsträdgården så det var bara att bita ihop. På med ett par extra fillingar och kicka igång. Två mil in till Wenner-gren center gick som ett nafs och väl framme hade de flesta redan kommit.

Scooterns dag med Stockholms Skotermästerskap

scdag09_JonathanB

Samlingen gick fint och inget utöver den vanliga rutinen. Vi körde gemensam cruising genom stan. Dock inga större omvägar i år, utan raka spåret ner för Sveavägen, runt glasåbäket på Sergels torg och sen mot Kungsträdgården.

scdag09_avfärd

Kungsträdgården

Väl framme var det dags för Stockholms Skotermästerskap. Lambrettaclub STHLM och Svenska Scooterklubben hade i år lyckats återföra denna tradition till Kungsträdgården. Här har det körts allehanda motortävlingar på 50- och 60-talet. Jens Clausen, tillrest från Göteborg körde Gymkhana här så sent som 1968. I år var han iklädd samma Belstaff-jacka som han hade på Ilse of Wight 1969 men vad hjälpte det när han bara hade sonens automatare på gruset.

scdag09_JensC

Andra lyckades bättre och till slut var det ganska ovisst vem som hade lyckats bäst. Skulle Patrik Hammarsten ta hem vandringspriset i år igen? Han överlägset flest inteckningar hittills men det skulle visa sig att det inte var hans tur i år.

Prisutdelning

scdag09_FredrikF

Men först, publikens omröstning. ”Stockholms skönaste scooter” tillföll Fredrik Fogelqvist som körde Karins gröna Vespa. En värdig vinnare. Priset utgjordes av en korg med godsaker från Casa di Luca.

scdag09_JohanW

Så till prisutdelningen för Skotermästerskapet: Vinnare blev Johan Winte som på sin Primavera tog hem segern med en sluttid på en minut och åtta sekunder. Förstapris var en Chilometri-klocka från Lambretta watches.

scdag09_FredrikC_o_MiikeM

Tvåa blev Fredrik Carlowitz och trea Mike Manning.

Stort tack till alla scooterister som hjälpte till att arrangera. Och ett stort tack till alla sponsorer som möjliggjorde ett digert prisbord:

  • Casa di Luca
  • Casa Lambretta Scandinavia
  • Classic Motor Magasin
  • EHR motor
  • Handelsboden
  • Johan och Nyström
  • Lambretta Watches
  • Tekniska museet

Även stort tack till MHRF/försäkringar (Motorhistoriska Riksförbundet) och Kungsträdgården Park & Evenemang AB.

Vid pennan samt bakom kameran: Jonas Myrenås