Hoppa till innehållet


Scooterpremiär Stockholm 2003

Scooterpremiär i Stockholm 25/5 – 2003 Text: Joakim Wegner, Lc Sthlm

Wennergren Center 12.00. Stor uppslutning redan från start med många nya ansikten och maskiner. Efter att kortegeledaren upplyst om färdväg och gällande kortegedisciplin, bar det ut i lördagstrafiken inhöljda i blårök, hej och hå…

Kortegen plöjde sig i gemytlig 2-och 4 takt, fram genom ett vinkande och fotograferande Stockholm. Efter planlagda uppsamlingar utmed färdvägen anlände slutligen 72 deltagare till Nytorget på södermalm. Arrangören som för femte året i rad hållit i scooterpremiären hälsade alla deltagare och åskådare hjärtligt välkomna varvid dagsprogrammet presenterades och ett brandtal hölls för ett nytt projekt som engagerade LC Sthlm medlemmar tagit initiativet till – Scooterfonden.

Scooterfonden är ett välgörenhetsprojekt som under 2003 vill lanseras över hela Sverige i samarbete med lokala och nationella scooterklubbar och organisationer. Projektet har en löptid på ett år och samtliga bidrag går till den svenska cancerfonden.

I och med premiären satte projektet i rullning och intäkterna från det traditionella sponsorlotteriet kunde oavkortat överlämnas till cancerfonden. Den insamlade summan uppgick till 2.164,50:- Kr.

Nästa punkt i premiärprogrammet snoddes rakt av från syskonklubben i Göteborg– brännbollsturnering. Ett 30-tal deltagare hängde med till gräsplanen i Tanto, varpå Team Vespa v/s Team Lambretta möttes i en stenhård och mycket jämn kamp. Team Vespa fick dock, trots protester hos domaren, se sig slagna med en poäng (53/54)

Kvällsaktiviteten började med Scooterpub och ett större gäng partysugna tjejer och killar, främst från SSC och LC Sthlm möttes och började värma upp inför vad som skulle bli en lång natt för många. När pubens ölfat hade tömts bar det vidare till SSC som inbjudit till garagefest. Ett härligt party som bjöd på mat, dryck, dans och brinnande scooterdäck på dansgolvet. Tack till SSC !

Årets premiär var en stor succé i alla bemärkelser. Strålande solsken, nya och givande aktiviteter samt nytt rekord i deltagarantal. Ett stort tack till alla som dök upp, tack till våra sponsorer och ett jättetack för era bidrag till Scooterfonden.