Hoppa till innehållet


Scooterns dag 13 september 2008

Kl 11:00 samlades en skara tappra scooterister sedvanligt på Wenner-Gren center för årets upplaga av scooterns dag Stockholm.

Mods vs Rockers till trots lockade årets sista scootertillställning ändå ett 40-tal entusiaster med åkdon från fem olika decennier.

Italjets trängdes med scooteretter, lambrettor med vespor. Bristen på Servetor förklarades av att Carl-Johan fortfarande letade delar på Hornsgatan och att Bo Martin lämnat återbud.

Den traditionelle kortege- och lekledarens frånvaro lämnade över till frivilliga att leda kortegen säkert genom staden och genomföra årets scootermästerskap.

När planeringen inför scootermästerskapet pågått ett tag blev det klart att inget av de inkomna förslagen till ”scootermästerskap” kunde leva upp till namnet och därför bordlades mästerskapet till nästa år och ersattes med en lättare lek kallad ”scootertävling”.

Tobias tog kommandot och ledde kortegen till nytorget där kaffe och annan välbehövlig varm dryck inmundigades.

Årets scootertävling blev en rafflande tillställning med utslagstävling i ”slow-race” där slutligen två lambrettor stod mot varandra och förstapriset, en lambrettaklocka och halvårs prenumeration på Classic Motor kunde kammas hem av hemmaåkaren Gustav Bendt.

Lambretta Club Stockholm tackar alla som kom och hoppas på ett återseende på lambrettapuben tills scootersäsongen drar igång 2009!