Hoppa till innehållet


Grännaträffen 10-11 juni 2000

Text: Joakim

Jocke, Marcello och Ronnie från Lc Sthlm och vår kompis Jason (Sizemen) passade den gångna sommaren på att ta scootrarna på en liten tur till Gränna. Planerad avfärd från Stockholm var vid lunchtid, men eftersom Marcellos nyrenoverade TV200 krävde en del justeringar, delade vi upp oss i två team. Ronnie och Jason kom iväg framåt ett, och efter mycket skruvande och ett uppgivet -” nu får det bära eller brista” – lämnade team två Stockholm mitt i värsta rusningstrafiken klockan fyra. Med två överbestyckade förgasare tuggades kilometer på kilometer och i skymningen vid halv niotiden anlände vi välbehållna till Gränna Camping där Ronnie och Jason redan installerat sig. Eftersom fler än vi anlänt på fredagskvällen, anordnades ett spontant party utanför vår stuga och när pilsnern tog slut beslöts att vi skulle gå vidare till den lokala musikkrogen ”Hjorten”. Eftersom den sittande publiken inte visade någon direkt entusiasm gentemot det spelande rockbandet, tog vi saken i egna händer och bestämde gemensamt med bandet vilka låtar vi tyckte att de skulle spela. Därefter blev det minsann liv i luckan. Enligt utsago från bandet blev detta till en av deras bästa spelningar eftersom de äntligen fick spela sina favoritlåtar med en publik av sjövilda scooterister på partyhumör. Hederlig punk- och hårdrock ledde till fullt ös på dansgolvet. Den lokala ortsbefolkningen skakade uppgivet på huvudet och lämnade lokalen.

gre1

Dagen efter strömmade de övriga scooteristerna in på Campingområdet. Vi passade på att köpa ut vår öl hos Tobaksaffären och begav oss mot Stora Torget för allmän registrering och lämnade våra röster i valet av snyggaste scooter. Innan de drygt 50 scooterdeltagarna skulle ge sig ut på den Stora Utfärden var det samling vid Campingen för fotografering. Den 3 mil långa utfärden skedde därefter i strålande solsken och en inlagd paus med vattenskidåkning på programmet var en skön detalj.

Efter att ha återvänt från utfärden krävdes ett par kalla pilsner för att skölja ned dammet för att därefter dra iväg till den arrangerade 5-kampen med yxkastning och andra spektakulära tävlingsmoment. Solen stekte och huden brände vilket gjorde att en snabb dusch och byte av kläder krävdes inför den gemensamma middagen.

gre2

gre3

gre4

Söndagsmorgonen mådde man som förtjänat och ingen av oss såg fram emot 300 km motorvägskörning. Men hem ville vi ju, så det var bara att ta farväl av alla gamla och nyfunna vänner och kicka igång maskinen. Disciplinerad team-körning med en snitthastighet på 110 km/h gjorde att resan Gränna-Stockholm endast tog fyra timmar. Glada att vara hemma igen tog vi farväl av varandra och en underbar scooterhelg med mycket åka, fest, sol och skratt gick över i den tristare vardagen.