Hoppa till innehållet


Scooterns dag 30 augusti 2003

Scooterns dag 2003 med Stockholms Skotermästerskap.

Drygt 60-talet skoterister mötte vid elvatiden upp vid Wenner Gren Center lördagen den 30 augusti. För initiativ och genomförande stod som vanligt Lambretta Club Stockholm. Den sedvanliga kortegen genom centrala Stockholm väckte självklart stor uppmärksamhet och spridde sköna dofter av tvåtaktsolja.

Därefter samlades man invid Tekniska museet på Kgl. Djurgården och genomförde andra upplagan av Stockholms Skotermästerskap i form av en manöverprovsbana som kördes med tidtagning och där varje miss kostade fem sekunders tidstillägg.

vandringsprisDet sistnämnda var dock inget som drabbade de främsta och genomgående var det mycket goda resultat som presterades. Det märks att Stockholms skoterförare är vana att manövrera i svåra situationer. Nu underlättades det hela av att hindren var fasta, inte som i trafiken i ständig rörelse och därmed betydligt knepigare.

Banan innehöll bl.a slalomkörning, något som man självfallet aldrig praktiserar i trafiken. Men även det momentet klarades suveränt av de allra flesta.

Fjolårssegraren Christer Bergh lämnade före start motvilligt ifrån sig det pampiga vandringspriset, en Lambrettamodell på sockel av ädlaste Djurgårdsek. Med startnummer två satte han på sin Vespa en hög nivå på tävlingen genom en felfri körning på en halv sekund över en minut. Skulle någon verkligen kunna matcha den prestationen.

Redan startnummer sex, Patrik Hammarsten på en gul Lambretta, lyckades så med en felfri körning att slå Christers tid med fyra sekunder. Patrik som inte deltog förra året, har tidigare visat vad han kan i samband med liknande aktiviteter, så han var inte helt otippad. När sedan fjolårstvåan Fredrik Fogelqvist mitt i startfältet med sin Vespa lyckades pressa resultatet med ytterligare fyra och en halv sekund var saken klar.

Därefter var det nämligen ingen som lyckades tränga sig varken före eller emellan dessa tre suveräner även om ytterligare någon felfri körning noterades.

Arrangemanget gynnades av fint väder som dock förbyttes i en kraftig regnskur några minuter after att prisutdelningen avslutats.

Resultat: bifogad resultatlista

Bo Martin