Hoppa till innehållet


Scooterpremiär Stockholm 2001

Regn. Regn. Regn! En scooterpremiär i hällande regn var det nog ingen som hade önskat sig denna lördagsmorgon den 19 maj.

En kraftig svordom och vädjan upp mot det grå verkade dock ta skruv för vid elvatiden skingrades plötsligt molntäcket och solen insåg att den faktiskt har en viss skyldighet att närvara när Stockholms egna scooterstoltheter genomför sin årliga premiär. .

Således samling enligt plan med solsken vid Wennergren Center klockan tolv och varje deltagare fick en kostnadsfri premiärlott tilldelad.
Kort genomgång av färdsträckan och sedan bar kortegen av genom hela Stockholm City och en samlad scootertropp anlände strax efter klockan ett på Nytorget, Södermalm.
Efter ett kort välkomsttal och genomgång av dagsprogrammet infördes en nyskapande, och relativt svårmanövrerad, tradition: gruppfoto. Samtliga scootrar radades upp framför de på torgets östra sida belägna söderkåkar och efter en hel del upp och ner från centralstöden lyckades i stort sett samtliga 55 deltagande scootrar rymmas i kamerans vidvinkel.

Efter fotoövningen lotsades scooterkortegen vidare från Södermalm till Café Ekorren på Djurgården för gemensam fika och lottdragning. Tre vinnare lottades fram och ett symboliskt pris delades även ut för längsta färdväg som detta år tilldelades Jonathan Borgström, Lc Sthlm. Körsträcka: Malmö – Stockholm. Därefter avslutades det scooterrelaterade dagsprogrammet och på kvällen genomfördes ett riktigt premiärkalas som avrundade en härlig dag och årets version av scooterpremiären i Stockholm kan sammanfattas med ett ord, succé.

Inför årets premiär kontaktades arrangören Lambretta Club Stockholm återigen av det lokala mediauppbådet. DN´s fredagsbilaga På Stan skrev en ingående artikel om premiären, scooterkulten och premiärfesten och Stockholmsbilisterna kunde mitt i rusningstrafiken ta del av en intervju med Lambrettaklubbens president i Radio Stockholm P4. Under lördagen uppmanande även radiostationen Vinyl 107 Stockholmarna att gå ut och beskåda den årliga scooterparaden.

Arrangören tackar SSK för 167 utskick gjorda till dess medlemmar i Stockholm. Lambretta Club Stockholm hälsar till alla scooterister i Stockholm och säger på återseende den 1 september, då Scooterns Dag arrangeras i samband med att nattklubbsverksamheten SoulCave firar sitt femårs jubileum.